L'ANCIENNE ECOLE
TROCHE • Op exact duizend kilometer afstand van Amsterdam, in de Franse Corrèze, ligt het dorpje Troche. Op de hoogste heuvel in het omliggende heuvelrijke landschap en vlak naast de watertoren ligt een majestueus huis in een sfeervolle tuin. Met een klokkentorentje op het dak en het beeld van Maria in de gevel. Het huis is niet bepaald 'standaard', maar heeft alle comfort die je wenst om een tijd lang heerlijk ontspannen 'weg' te zijn.

Het huis is een voormalige meisjesschool en er was ook nog een kapelletje in gevestigd. Er gaan zelfs geruchten dat het een Pastorie is geweest. Een ding is duidelijk: tientallen jaren hebben meisjes uit de omgeving er les gehad, onder de bezielende leiding van een aantal nonnen, die weer woonden op de eerste verdieping.

Aan het huis vast staat een grote open overdekte "schuur" met uitzicht op de hele tuin. Hier kan in de zomer de cuisine d´été geplaatst worden. Het is een heerlijk schaduwrijke plek, wanneer de zon te fel wordt. Of om, wanneer die onverhoopt mocht vallen, beschut naar de neerdansende regen te kijken.

Het religieuze verleden van dit huis is nog steeds zichtbaar in het Mariabeeld in de nis in de achtergevel. En door de klok in het klokkentorentje. Deze zorgt in de omgeving voor een prettige verwarring door af en toe en op onlogische tijden opeens luiden.

Het huis is berekend op een klein gezelschap van zes tot (max.) acht personen. In de tuin is er natuurlijk ook nog plaats voor een tent.

Het huis is zelf is optimaal geschikt voor twee of drie stellen. Desgewenst zijn er twee extra eenpersoons matrassen aanwezig.

Natuurlijk kunnen er ook (kleine) kinderen verblijven. Het is er veilig, en er is voldoende sport- en speelruimte. Voor het commerciële vermaak en de speciale kindvriendelijke attracties, zul je een eindje moeten rijden.

De tuin ademt een rijk verleden als schoolplein en rustpunt

Omringd door langgerekte buxushagen ligt de tuin driekwart om het huis en gericht op het zuiden. Veel privacy dus. De twee knotlindes in het gras geven het geheel een statig karakter.

Het is geen aangeharkt en keurig 'buiten', maar een bijzondere en prettig besloten plek met veel bomen en struiken. En in de hoeken vergezichten die een prachtig uitkijk geven op de omliggende natuur.

De tuin heeft een eigen, grillige sfeer en de karakteristieke oude waterput middenin geeft extra cachet aan het geheel.
Allee des Écoles
19230 Troche, Frankrijk
breng me hierheen